RSS 2.0

Fortsättning på städandet av ugnen.


Startade dagen med att jag och Uffe satte upp den stora spegeln över sängen. Sen när han skulle till jobbet så tog jag Egon och traskade iväg som vanligt, blev en runda på en och en halv timme idag. Har dessutom handlat Svinto idag eftersom husmorstipset med såpan inte fungerade för mig (även fast jag prövade med att ha ugnen igång i några timmar). Så nu har jag stått och gnuggat hela eftermiddagen. Plåtarna blev bra men ugnen hände det inte särskilt mkt med. Men jag pallar inte mer så den får vara som den är. Får se om jag fortsätter på den någon annan dag.

Spegeln



Luckan blev iallafall bra.


Ugnen


Plåt



Pusskraam


Husmorstips?

Det med såpan funkade inget vidare.. Någon som har något supertips?
Fundera på att ha sönder ugnen och säga till hyresvärden så vi får en ny.. haha.


Pusskraam


Städa


Är så less på att man när man flyttar till ny lägenhet alltid ska behöva städa upp andras skit.
I den här lägenheten var det t ex ugnen, plåtarna och gallret som var äckligt.


Har skrapat bort lite av skiten men sen läste jag om ett "husmors tips" på internet där det stod att man skulle smeta in allt med outspädd såpa, sätta igång ugnen på 100 grader sen låta det svalna. Och det håller jag på med nu, får se hur det funkar.





Finns två till plåtar som denna.




Efter att ha skrapat och skrubbat i över två timmar så ser gallret ut såhär.


Nu ska jag fortsätta med resten.


Pusskraam


Prova sig på det här igen kanske..


Tisdag förra veckan flyttade vi till en ny lägenhet här i Klippan. En tvåa på 64 kvm. Det kändes lite tungt att flytta från vår gamla trea på 98 kvm och två våningar, men den var dyr och vi använde aldrig ena rummet, så det var bara onödiga pengar. Hyran här är 2 000 kr mindre. Grymt bra.
Iallafall så har vi som ni kan förstå haft fullt upp med flytt och sånt dom senaste två veckorna.
Nu börjar vi ändå komma till rätta här. Fast vi har fortfarande lite grejer som står i hörnen. Och väggarna skulle behöva målas då dom är helt vita, så tråkigt! Förutom den väggen som vi tapetserade igår. Supertjusigt blev det.

Här om dagen tonade jag håret och färgade ögonbryna, och fan vad mkt piggare man ser ut helt plötsligt. Körde med H&Ms toning med färgen Brownie, den kostar 49,90 kr och jag tycker faktiskt den funkar riktigt bra.

Idag har jag varit ute och traskat med Egon i en timme och tio minuter. Och det börjar bli kyligt ute. Längtar lite till julen och allt julstök som hör därtill. Jag har faktiskt hunnit köpa en julklapp redan.

Mina naglar är förresten skräp just nu. Var tvungen att fila ner dom rejält innan vi skulle flytta pga att bärande och städande, men ändå gick dom sönder lite så efter det fick jag klippa av dom nästan helt. Och jag har glömt alla nagellack hemma i Skyttorp.

Här kommer lite bilder på nya lägenheten.

Den nytapetserade väggen.


Vardagsrummet.


Sovrummet.


Sovrummet.


Badrummet.


Hallen. (Sett från vardagsrummet/köket. Vänster dörr är till sovrummet, dörren rakt fram är till badrummet och högra dörren är ytterdörren.)


Köket.


Köket.


Köket.


Vardagsrum/kök.




Pusskraam