RSS 2.0

Dumma köksassistent

Idag tänkte vi äta hamburgare men vi hade inga bröd så mamma bestämde sig för att baka. Dessvärre så fastnade stackars Robin med fingret i mammas dumma köksassistent och klämde pekfingret och slet sönder nageln. Mkt blod. (Han fick tydligen en liten fraktur i skelettet i fingertoppen också, stackarn) Direkt på med blöt, kall handduk och iväg till akuten. Joel stannade hemma med mig och jag lagade gourmetmiddag, som bestod av pasta (färsk/frusen) och varmkorv. (Joel gillar´t)
Degen som stod på jäsning fixade pappa till när han kom hem och det blev småfranska. Mums.
Joel och jag gick ut med Egon och Joel ramlade ner i snön och kom upp och såg ut som en snögubbe (ännu ett gråtande barn idag.) Egon försvann i snön men skuttade upp lika fort igen. Och vi skrattade åt honom. När vi kom hem så tände vi ett ljus hos Sockan och sen skottade vi bort all snön så att Uffe får plats med bilen när han kommer hit inatt. När vi kom in var pappas småfranska klara och jag fick ett MMS av mamma.

Har man bandage på fingret så måste man få åka rullstol och läsa tidningar om traktorer.



Och när lillebror är på sjukhuset och man har varit ute och skottat så
får man bli lite bortskämd och äta nygräddad macka i soffan.



Nu är mamma och Robin påväg hem. Orolig har jag varit.


Pusskraam

Obelix

Kollade precis bilder som Ronja fotat från helgens partaj. Tror jag förstår varför jag valde att bli fotograf. Blir förjävlig på kort. Usch och fy bubblan. Men vet en som blir värre..

Haha, Obelix vill bli vän med mig på ansiktsboken.. Why?? Hon hatar mig. Men det kanske är för att kunna snoka, har märkt att det är något hon gillar att göra. Yeah yeah. Vi får se hur jag gör.

Har alldeles precis blivit klar med att redigera bilder till Salong Helena i Skyttorp.

Förresten så begravde vi Sockan igår och fy helvete vilken jobbig känsla det var. Men vi gjorde fint ovanpå med ljus, ros, snökatt och en mysig sten. :) LOVE!

Men nu ska jag gå och dricka mitt te som säkerligen har blivit kallt redan (tur att det finns micro).




Pusskraam

Tierp..

Skinkfesten i Välabeach med Ronja spårade ur. Kvällen började dock bra. :)
Och vilken tur att man har en underbar mamma som kommer och hämtar en mitt i natten. Är hon bäst eller är hon bäst?! Love you! Hon är bäst!

Bakis idag, men fan vad skönt det är att gå ut och gå med hunden då. Bakfyllan försvann nästan.

Btw så hatar jag att parkera på Gränby med mammas buss på lördagar.


Pusskraam

Hej mitt vinterland..

Igår var jag med mamma, syster och tre bröder till Thun's. Jag köpte byxor, tröja och lite smått och gott.
Det råkar nästan alltid slinka med ett eller annat nagellack på kvittot när jag handlar, och den här gången blev det ett sött, gosigt, glittrigt. :)

Btw, bilden högst upp till höger är en "mössa".
Och Coca Colan är en bricka.



Joel och Robin köpte bl.a. en varsin mössa. :)
Jag prövade en sån i päls and i love it. Men jag hade inte råd.
Och nej, jag tänker inte skriva vad dom heter för jag tycker det låter äckligt.


Idag bara snöar det, och det är så fint, men kallt. Jag var nyss ut och lekte i snön med Joel, Robin och Egon. Egon blev heltokig och bara sprang runt och lekte. Efter ett tag fick han snö i näsan och började låta illa, dessutom så huttrade han så väldigt, så då gick vi in.
När jag åkte från Skåne så regnade det bara och man hade inte ens en tanke på att snön var på väg. Men nu har dom tydligen fått "en meter" (vilket innebär att det näääästan är så det täcker marken). Hihi. :)

Just nu sitter jag och lyssnar på Toto - Hold the line. Mums. :)
Hoppas på att något kul ska hända ikväll..
Nu drar jag iallafall till Systemet.

Pusskraam

Vila i frid Sockan.

Mina älskade Strumpis har nu gått vidare, veterinären kom hit i torsdags och gav honom sprutan. Det gick väldigt fort och han somnade in på en gång. Till viss del är det så skönt att slippa se honom lida och ha tråkigt (han låg hela sista dagarna) men jag saknar honom så fruktansvärt ändå. Många tänker nog att "det bara var en katt" men för mig var han så mycket mer än så. Så många minnen. Han var en stor Norsk skogkatt med tummar, och vi träffade aldrig någon som inte kommenterade hur fin och stor han var. Han var underbar!

Jag älskar dig, Sockemiss!



Pusskraam

Helgen..

Igår var vi ute och kastade boll med Egon igen, men den här gången hade vi tur, för det regnade inte (det brukar det annars göra när vi ska ut.) Vi har hittat en jättebra inhängnad plats där han kan springa löst, vilket är superbra, för då kan vi passa på att träna inkallning.
Sen på kvällen åkte vi in till Helsingborg till Bara Rock och kollade på Malins band, Glidslem. Uffe tillbringade kvällen i moshpiten. Och det var kul att se honom så glad. :)

Idag blev det som vanligt slapp-/städ-/tvättdag..
Vi var nyss hos svärfar och firade farsdag lite smått med god middag, närmare bestämt lasagne. :)
Nu ska jag snart ner i tvättstugan igen sen ska jag mysa i soffan och fortsätta kolla på Ensam mamma söker (om det tillåts av Uffe).

Gårdagens outfit.


Super-Egon

Söt-Egon



Pusskraam


tolfte november tvåtusentio

Idag har vi varit iväg och kastat massa boll med Egon. Sen var vi till Ikea och EM och kollade runt och drömde lite tills vi flyttar. :) Sen var vi till Hyllinge och köpte skor, både jag och Uffe hittade på Deichmann.

Dessa köpte jag.




Nu ska jag ut med Egon..
Så Passoan får vänta ett tag..



Igår åt vi förresten smörgåstårta.



Pusskraam


Blandade känslor..

Stolt ägare av ännu ett par Iron Fist-skor. Och det gör mig glad..
Men så fort jag tänker på Sockan så börjar jag bara gråta. Håller tummarna. 



Pusskraam


Faan..

Den braiga dagen blev genast dålig.
Fick precis reda på att Sockan har fått en fästingsjukdom som är som hjärnhinneinflammation, och det går inte att bota. Han har fått antibiotika och förhoppningsvis blir han bättre och kan leva några år till, annars måste vi avliva honom. Men han kommer aldrig blir som förut.

Uppdatering: 
"Postat av: Inger (mamma)

Hej! Sockan har vingelsjuka. Det kommer från fåglar och möss och sånt han jagar och är inte nån fästingsjukdom. Tyvärr tror jag att han inte har långt kvar. Dels han har snabbt blivit dålig i helgen men han är fortfarande i början av sjukdomen och sen kommer han aldrig att bli samma Sockan igen. Han kanske inte får vara ute pga att han inte hinner undan för bilar och andra faror och Sockan som inte får gå ut lider. Kram"



Helvete..

Håller tummarna för att allt ska bli bättre.
Mitt lilla hjärta!

Vill bara pussa sönder honom nu!
Men tyvärr så är han 60 mil bort.



Pusskraam


Strumpis

Fick precis reda på att min Sockemiss-Strumpiskiss är dålig. Stackars kille. Det är förresten min familjs katt Sockan jag pratar om. Den stora fluffen med tummar. Men han är stark, han klarar sig. Tydligen så är han slö i rumpan och orkar inte hoppa och så. Men jag hoppas att veterinären säger att det går över av sig själv. Vi får se. Han ska få många pussar när jag kommer hem till Skyttorp. :*




Hittade nyss en bild på Joel och Robin som små,
och jag kan inte slutta fnissa för mig själv när jag ser den. :D
Det här är vad jag kallar en BAMSEKRAM!


Pusskraam


Grymt nöjd tjej med öm arm.


Igår var jag ju som sagt till Jonas i Helsingborg och tatuerade mig, det gick riktigt bra, gjorde dock jävligt ont på slutet. Men den är inte klar än. Satt i ungefär 3 och en halv timme, nästa sittning blir den 29 nov. Can't wait. :)
Igår fick jag dessutom avi från H&M och Yves Rocher, men när jag kom till Ica på kvällen och skulle hämta ut det så hade förbutiken stängt, så jag hämtade det idag istället, men bara H&M, för Yves var försenat. Tyvärr. Sakerna från H&M passade iallafall, klänningen var massa mycket snyggare än jag hade förväntat mig. :) Happy.
Idag var vi dessutom till Höganäs och hälsade på Uffes farmor och farfar. Som dom lyser upp så fort dom ser Egon och han blir så bortskämd där. :P
Jag hann förresten aldrig till Din Sko igår så jag får ta det en annan dag eller så får jag skicka efter dom. Har dock inte bestämt riktigt vilken färg det blir än. Men men, det löser sig.
Btw, så går nedtrappningen av medicinen riktigt bra just nu. :)


Mina killar..


Tatueringen (inte klar än..)


Pusskraam


Tattoo

Ska snart iväg och tatuera mig. :)
Pix kommer sen..
Ska bli spännande.

Pusskraam

Städdag


Hur kommer det sig att söndagar alltid blir städ- och tvättdagar?
Söndagar var ju från början den dag då man vilade.

Idag har vi städat lägenheten och tvättat kläder. Vi klev upp halv nio (fråga mig inte varför) och ändå så känns det inte som att vi har hunnit med så mycket. Blev kanske mycket slapp ändå. Men det är skönt.
Jag har dessutom gjort tre blonda slingor i luggen and i like it.

Imorgon ska jag in till Helsingborg och tatuera mig hos Jonas. :) Tänkte kanske passa på att kolla på dessa skor också. :) Men jag vet inte vilken färg jag vill ha..





Pusskraam


Coca..

Läste precis en kommentar från Marko, den gjorde min dag. Tack! :)

Hey ... kul Blogg !tycker du ska ta bort piercingen helt .. ser ut som en liten tjur fast en kvinnlig sådan. Det heter på Råå.. BTW ! Kul att ni ska flytta , Uffe har redan frågat om jag kan hjälpa till med flytten , och jag svarade givetvis JA ... han har ju hjälpt mig lite grann med både trädgård och trappa .. bra kille du har Emma !!!Fast han är lite hmmmm... surmule... som dom säger här nere i skåne !! kan ni inte komma över på en kopp The nå´n gång ?? Eller kaffe .. whiskey .. vin ..öl .What ever .. Du skrev tidigare att du inte hade kompisar här nere i skåne ..( en hemlis ) Jag känner likadant .. alla mina bor i Småland !!! Ha det bäst / Marko


Partysugen som fan idag, men lille Snulf ligger förkyld och håller på dör (ni vet ju hur fruktansvärt sjuka killar blir ibland. ;P) Så det blir väl en lugn lördagkväll som vanligt för oss. Kanske går över till Ann och Kenneth om Uffe orkar.
Idag har jag jobbat, det gick bra, men nog fan hade jag hellre legat kvar i den mjuka sängen under det varma täcket med den underbara killen som låg brevid. Men men, pengar är inget man bajsar ut direkt. Så.. jag fick pallra mig upp och åka iväg till Maxi och plocka godis. Och förresten så blir jag så fruktansvärt irriterad på gnälliga, skånska ungar.. Gaah, ni ska bara höra hur dom låter. Alla ord dras ut på väldigt långt så en vanlig mening blir en konversation lång. Hoppas aldrig mina barn börjar gnälla på skånska. Usch! I och för sig så är det väl aldrig kul med gnälliga ungar, men dom här är något utöver det vanliga.

Egon tycker jättemycket om sin nya säng, han sov i den hela natten och jag kan säga att han aldrig legat på en och samma plats under en hel natt förut. Jag vaknade några gånger under natten och tittade till honom, antagligen för att det var lugnare än normalt. När jag vaknade imorse så låg han på rygg i sin säng med benen upp i luften. Gulle.
Snart ska jag ta mig ett glas Passoa med Sprite.. :) Äntligen lördag. Mums!
Idag var förresten första gången jag hörde en skåning säga Coca istället för cola till Coca cola. :P



Lägger in en gammal bild på mig som jag tror att Adam Junebjörk (http://junebank.se/) har fotat.


Pusskraam

Dagens..

Dagens mysoutfit (jag frös):


Jag köpte en mysig fluff:


Och så sydde jag en kudde/säng till Egon (och han gillar den):



Pusskraam


Iron Fist

Jag älskar dessa:

Muerte Punk Princess


Digi Skull


Sweet Skull O Mine


Zombie Stomper

Pusskraam


Ursäkta, jobbar du här?

Har precis betalat lite räkningar. Det är något man borde slippa, för det är så tråkigt.

Idag har jag jobbat. Var på Coop Extra i Väla. Det gick rätt fort, tog bara ett par timmar. Skönt.
Imorgon ska jag också jobba, då på Maxi i Råå (Uffes pappa, Kenneth, säger att det heter på Råå men jag tycker det låter konstigt. Jaja.)
Har försökt ringa Laila (damen som just nu bor i vår blivande lägenhet) för att se hur mycket hon vill ha för fönsterna på balkongen. Men jag får inte tag på henne, så jag får försöka senare igen. Förhoppningsvis vill hon inte ha så överdrivet mycket, för det vore riktigt nice med inglasad balkong. Balkongen är förresten stooor fast det har jag kanske redan skrivit. Jag är så nöjd. :D Våran balkong kommer vara lika stor som Martinas och hennes Fredriks. Grymt!

Min piercing är sne, och jag irriterar mig så mycket över det. Tror jag måste åka tillbaka och göra om den. Inte så kul att le med en sne piercing i munnen. Men jag vill egentligen inte åka tillbaka och tjafsa, för inte tänker jag betala för det igen. Men vi får se hur jag gör.

Idag skulle jag behöva städa, har tänkt göra det hela veckan, men det har varit snålt med sånt.
Skulle behöva sy ihop två lakan med så dom passar våran säng. Och sy en stor kudde/säng till Egon. Det är massor som ska göras. Men det är inte bråttom så jag tar det när jag känner för det. :)
Nu ska jag ta och packa upp lite smått och gott från Rusta och Biltema som jag införskaffat idag. :)
Sen måste jag gå ut med Egon i det ruskiga vädret. Hösten är inte mycket att hurra över.
Förresten så var det en på Rusta som frågade om jag jobbade där och två på Biltema. Haha. :P


Pusskraam

Tingsgatan 29A

Idag var vi och kollade på lägenheten och vi bestämde oss för att ta den, den kändes stor, så den 1 februari flyttar vi.
Vi behöver all hjälp vi kan få. Hissen är för liten för att ta säng och soffa i, så det blir att ta dom i trappan 6-7 våningar. Och när jag skriver 6-7 våningar så förstår ni kanske att det är en lägenhet med TVÅ VÅNINGAR! Det är sjukt nice och jag kan erkänna att man känner sig lite smått vuxen när man har en egen trappa i boendet. Nu fattas bara en egen liten trädgård, men balkongen var väldigt stor så där kan jag odla. Dessutom var den inglasad så jag kan odla häftiga saker som typ citroner (kanske). Fast iochförsig så var det damen som bor där nu som hade satt dit "inglasningen" men hon sa att vi kunde få köpa det, så jag ska ringa henne imorgon och höra hur mycket hon vill ha för det. Förhoppningsvis blir det inte så dyrt.
Dat bästa med lägenheten förutom trappan är att nästan alla väggar är målade istället för tapetserade så det blir hyffsat lätt att göra om väggarna. Till och med badrummet gick att måla om, där var sån där vävd tapet, och det känns jätteskönt då vi alltid annars har haft oturen att ha fula färger i badrum som inte går att ändra.
Så nu snurrar alla inredningsdrömmar runt i huvudet igen.

Btw så köpte vi tre nya julprydnader igår. En stor tomte som ska stå brevid den svarta, glittriga granen och två stora kulor som vi tänkte ha i fönstret. 15 kr/st. Ett riktigt kap. Tomten är väl ca 35-40 cm hög och kulorna är meega!




Pusskraam


tredje november tvåtusentio

Blev inget jobb idag, kändes inte bra.. tyvärr..
Istället sov jag halva dagen, satt sedan och degade i soffan tills Uffe kom hem, då gick vi ut och startade min bil med startkablar då "någon" glömt lampan på i bilen under helgen. Vi fick iallafall igång den efter ett tag, sen drog vi vidare till elgiganten och chackade en gps så jag kan hitta lite lättare till alla småbutiker här i Skåne som behöver godisplock..

Jag längtar sååå tills imorgon, då ska vi titta på lägenheten. :)
Det är så mycket som snurrar i mitt huvud nu. Allt på en gång.

Har beställt lite grejer från Yves Rocher, fastnade för en parfym som är så underbar.
Men jag vill ha dom här skorna! I love them!





Pusskraam

H&M


I lördags köpte jag denna klänning:




Och idag beställde jag detta:





Pusskraam


andra november tvåtusentio



Kändes underbart att få vara hemma hos familjen i helgen.

Lördag startade med shopping, sedan partaj i Tierp, dagen slutade i kaos. Det enda jag kan säga är att jag klämde handen i bakluckan.
Söndag blev en slappardag och måndag bar det av tillbaka till Skåne.
Nu sitter jag i soffan hemma i Klippan och väntar på att Uffe ska komma hem.
Jobb imorgon, på fredag och lördag. Hoppas jag inte blir mer sjuk, för jag skulle behöva pengarna.
På torsdag ska vi titta på en ny lägenhet och den här gången står vi etta i kön, känns underbart.
Det är en trea på 98 kvm med två våningar. Så fatta, är den nice så kommer vi ha en lägenhet på två våningar, med en TRAPPA i lägenheten. Det lilla jobbiga är att köket är på nedervåningen och vardagsrummet på övervåningen, vilket betyder att det blir mycket springande i trappan på fredag-lördagkvällar. Men men..


Pusskraam